;

Hét Wijkorkest Krispijn

Hét Wijkorkest Krispijn

                     In ieder kind zit muziek

Voor alle kinderen en jongeren (7-14 jaar) uit de wijk Krispijn is er Hét Wijkorkest Krispijn. Samen muziek maken is leuk en kan vanaf nu iedere maandag na schooltijd op basisschool de Fontein, Matthijs Marisstraat 33 in Dordrecht. Voor € 15,00 per maand krijgen de deelnemers wekelijks les van een dirigent van ToBe cultuurcentrum en een leeninstrument van Leerorkest Drechtsteden.

De repetities van Hét Wijkorkest Krispijn zijn iedere maandag van 15.00 tot 16.30 uur. Iedereen van 7 tot en met 14 jaar uit de wijk Krispijn is welkom om mee te doen. Huishoudens die de maandelijkse bijdrage van € 15,00 niet kunnen missen, kunnen bij Stichting Leergeld een tegemoetkoming in de kosten aanvragen.

Hét Wijkorkest Krispijn
Onderzoek toont aan dat muziek maken goed is voor de algemene ontwikkeling. Het stimuleert de concentratie, creativiteit, het doorzettingsvermogen en geeft zelfvertrouwen. Maar bovenal is samenspelen leuk. Door samen muziek te maken in een orkest leren kinderen uit de wijk elkaar op een andere manier kennen. Het orkest repeteert iedere maandag op basisschool de Fontein en staat onder leiding van ToBe dirigent Ivo Kouwenhoven. Alle kinderen en jongeren (7-14 jaar) uit Krispijn mogen meedoen, dus ook als ze op een andere school zitten. Ieder kind kiest zijn/haar eigen instrument en krijgt deze te leen van het Leerorkest Drechtsteden, ze kunnen het instrument meenemen naar huis om daar te  oefenen. In maart kon er gratis kennisgemaakt worden met het orkest. Veertien kinderen hebben enthousiast meegedaan maar er zijn nog veel meer kinderen welkom!.

Samenwerking
Hét Wijkorkest Krispijn is ontstaan door de gezamenlijke wens van Leerorkest Drechtsteden en ToBe cultuurcentrum om, na schooltijd, muziekles in de vorm van samenspel aan te bieden in de wijk.
Het Leerorkest Drechtsteden werkt al bijna twee jaar samen met Dordtse basisscholen. Ze verzorgen muziekles op school onder schooltijd, waarbij ieder kind een muziekinstrument leert bespelen. ToBe cultuurcentrum heeft jarenlange ervaring met het geven van muzieklessen in de vrije tijd en was zo de aangewezen partner om dit project mee op te zetten. Kinderen kunnen nu vanuit het Leerorkest doorstromen naar het na-schoolse wijkorkest en zich zo verder muzikaal ontwikkelen. Maar ook kinderen die niet deelnemen aan het Leerorkest Drechtsteden zijn welkom in Hét Wijkorkest Krispijn.
Door het bundelen van de expertise en het netwerk van beide partijen, het ter beschikking stellen van de instrumenten door het Leerorkest Drechtsteden en de dirigent door ToBe is het mogelijk de prijs laag te houden.

 

 

Contact

Stuur ons een bericht!
 • Adres

  Voorstraat 13
  3311 EM  Dordrecht

   

  Kvk: 68413629
  RSIN: 857429826

 • Telefoon & E-mail

  Telefoon: 078-6313390
  stichting@leerorkestdrechtsteden.nl


  De belastingdienst heeft Leerorkest Drechtsteden
  de Culturele ANBI status verleend