Wat een feest! In de maand juni hielden de 23 Leerorkesten hun eindejaars uitvoering voor publiek. Alle 461 leerlingen lieten zien en vooral horen wat ze het afgelopen schooljaar geleerd hebben. En dat is niet niks: Ze leerden hoe het instrument van hun keuze werkt, hoe het te bespelen, maar ook onderhouden. Ze hebben noten leren lezen en schrijven en van bladmuziek leren spelen. Verschillende ritmes herkennen en spelen, samenspelen, goed luisteren, op elkaar letten en elkaar helpen. En dan ook nog de orkestregels niet te vergeten. Want als iedereen en alles bij elkaar komt, dan wordt het muziek!

Op zeven Dordtse scholen ging het los. Onder leiding van de dirigent werden vijf stukken gespeeld op viool, cello, dwarsfluit, klarinet, trompet, trombone en slagwerk. Het publiek van ouders, schoolleerkrachten en andere supporters was onder de indruk. Er werd hard geklapt, veel gefotografeerd en geroepen om nog een liedje! Trots, met grote grijnzen en het getuigschrift voor leerjaar 1 in de hand, maakten de muzikanten een buiging.

Foto: Thymen Fotografie