Dit jaar verzorgen we op maar liefst 10 scholen muziekonderwijs onder schooltijd volgens het Leerorkestconcept. Daar gaat een hele logistieke operatie aan vooraf. De ongeveer 300 instrumenten die we in omloop hebben worden samen met al het lesmateriaal naar de scholen gebracht. Vandaag de tweede van de in totaal drie distributieritten, naar De Griffioen, De Fontein Wielwijk en IKC Eden. Ames – AA Rental stelt hiervoor kosteloos een bus beschikbaar. Niet alleen vandaag, maar voor 50 ritten. Fantastisch om zo’n sponsor te hebben!

Willem Kieboom en Peter van Zuijlen, de mannen op de foto, onderhouden en repareren de instrumenten in het Instrumentendepot van Leerorkest Drechtsteden. Want door het intensieve gebruik van de instrumenten gaat er natuurlijk wel eens wat stuk. Zij zijn blij achter de schermen mee te werken aan het beschikbaar maken van muziek voor kinderen. Maar vandaag worden ze even letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet!