We hebben het nieuwe jaar ingeluid met een feestje voor alle mensen die zich inzetten voor Leerorkest Drechtsteden. Want dankzij het vakmanschap, de aandacht en het liefdewerk van de  muziekdocenten, dirigenten, coördinatoren, instrumentbouwers, vrijwilligers en bestuursleden kunnen we doen wat we doen. Onze ambassadeur van het eerste uur, Ewald Dudok pakte uit met een geheel verzorgde middag op een toplocatie: De Kunstkerk in hartje Dordrecht.

Dit is het tweede schooljaar dat er gewerkt wordt volgens de nieuwe leerlijn. Volgens hoofddirigent Govert van der Kolm is dit een spannende fase: We gaan nu merken of wat we vorig jaar bedacht hebben, ook in de praktijk werkt. Dat betekent verbeteren en aanpassen, maar ook weer vooruit kijken en nieuwe dingen maken voor het volgende jaar. We zijn volop in ontwikkeling en hebben vier jaar om ons te bewijzen.

Onder de feestvierders is een kunstwerk van huisvormgever Kitty van der Veer verloot, met daarop de kenmerkende figuurtjes van de leerlijn. En ja, uiteraard is er op het feest ook samen muziek gemaakt. Met Mike Boddé, onze mystery guest, op de vleugel!