Leerorkest Drechtsteden heeft dit schooljaar een bijzondere proef lopen. Vier van de muziekdocenten verzorgen een speciaal lesprogramma voor kleuters. In de groepen 1 en 2 van De Fontein Krispijn en De Griffioen wordt stevig geoefend met zingen, klappen en bewegen.

Carmen Terol is een van de docenten. Zij vindt het geweldig om aan kinderen les te geven en ze voor te bereiden om samen in een orkest te spelen. Het is verbazend hoeveel je kunt bereiken met zo’n klas. Met een afwisselend programma hou je de aandacht vast, en juist ook door te herhalen leren ze allemaal zaken die je nodig hebt in een orkest. Natuurlijk zijn er verschillen tussen kinderen en anders dan in de bovenbouw, zijn er in kleuterklassen door het jaar heen ook steeds nieuwkomers. Maar we zien dat zij het snel oppakken. Zonder te hoeven forceren gaan ze enthousiast meedoen met de rest.

Aan het eind van het jaar wordt besloten of de lessen worden uitgebreid naar de hele onderbouw en naar andere scholen. Aan de gezichten van de kinderen te zien willen zij in ieder geval wel door!